| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|
| 1 | Beslenme | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 2 | Beslenme ve besin öğeleri | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 3 | Besinlerin görevleri, Beslenmenin önemi, Vücudun bileşimi, Beslenme açısından enerji, Bazal metabolizma | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 4 | Proteinler, (proteinlerin görevleri, protein ihtiyacı, proteinlerin vücutta değerlendirilmesini etkileyen faktörler, protein kaynakları, protein değerini belirleme metotları, protein depolanması ve eksikliği) | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 5 | Karbonhidratlar, (şekilleri, sindirimi ve emilmesi depolanması, kullanılması, görevleri, günlük karbonhidrat ihtiyacı, şeker dışındaki taçlandırıcılar) Gıda formları ve beslenme alışkanlıkları,sağlıklı beslenme şartları | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 6 | Vitaminlerin beslenme açısından önemleri | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 7 | Mineral maddelerin fizyolojik önemi, kalsiyum önemi ve görevleri, fosfor, demir, magnezyum | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 8 | Lipidler, yağların fonksiyonları, yağ ihtiyacı, yağların sindirimi, emilmesi, kanda taşınması | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 9 | Ara sınav | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 10 | Lipidler, yağların fonksiyonları, yağ ihtiyacı, yağların sindirimi, emilmesi, kanda taşınması | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 11 | Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin beslenmesi | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 12 | Beslenme ve sağlık-toplum ilişkisi, dengeli beslenme ilkeleri, yetersiz ve dengesiz beslenme sorunları | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 13 | Toplu beslenme yapan kuruluşların tanımı ve özellikleri, gıda kalite kontrol uygulamaları standardizasyonu | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 14 | Besinlerin hazırlanması sırasında oluşan kayıpların önlenmesi | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 15 | Mutfaklarda hijyen ve sanitasyon/ | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |
| 16 | Final | Beslenme & Sağlıklı Yaşam, Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Akmat, 2004 Beslenme (Üçüncü Bin Yıla Hazırlanıyoruz), Arslan, P., Baysal, A. T.C. Sağlık Bakanlığı, 3. Baskı, 2001 |